USA-börserna föll mestadels efter tidigare uppgångar under veckan. Bilaktier påverkades av analyser.

Det närmar sig en period av resultatrusning på Wall Street. Under hösten kommer företagen att presentera sina siffror för tredje kvartalet.

Så här avslutades de ledande indexen:

– S&P 500-indexet föll med 0,19 procent
– Teknikindexet Nasdaq Composite steg med 0,04 procent
– Industritunga Dow Jones sjönk med 0,69 procent

S&P 500 och Dow Jones nådde nya rekordnivåer på tisdagen, delvis på grund av den amerikanska centralbankens räntesänkning med 0,50 procentenheter förra veckan.

Bilaktierna Meta steg med 0,9 procent efter att VD Mark Zuckerberg visade upp “Quest 3S”, det senaste virtuella reality-headsetet från företagets Reality Labs-avdelning, enligt Bloomberg och CNBC.

Modellen är billigare än sin föregångare och kommer att vara tillgänglig för försäljning från den 15 oktober med ett startpris på 299 dollar.

Förutom Quest 3S presenterade Meta också sin senaste prototyp av förstärkt verklighet-smartglasögon och meddelade flera nya funktioner för sin Meta AI-chatbot, enligt CNBC.

Bilaktierna General Motors och Ford Motor sjönk efter nedgraderingar från analytikern Adam Jonas på Morgan Stanley, enligt CNBC.

Han hänvisar till ökad konkurrens från Kina och en försämrad amerikansk konsumtionsbild för att förklara den mer negativa synen på sektorn.

Analyser visar att investerare nu är avvaktande inför fredagens inflationsdata i USA. Ekonomer förväntar sig att PCE-inflationsindexet dämpades i augusti, enligt Bloomberg.

PCE (personal consumption expenditures price index) mäter prisökningen i USA och är den amerikanska centralbankens föredragna mått på inflationen.

Det förväntas att prisökningen var 2,3 procent i augusti jämfört med samma månad föregående år, ned från 2,5 procent i juli. KärnPCE, som exkluderar energi- och livsmedelspriser, förväntas däremot öka något till 2,7 procent från 2,6 procent.

Analys: Denna artikel ger en överblick över de senaste händelserna på USA-börserna och hur olika faktorer påverkar aktiemarknaden. Det ger också en inblick i vad som kan förväntas framöver, inklusive inflationsdata och hur det kan påverka investerare och deras finansiella beslut.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version