Odfjell Partners, styrd av styrelseledamot Helene Odfjell och hennes familj, överväger att sälja upp till 23,4 miljoner aktier i riggföretaget efter en kursökning. Detta framgår av en nyhet som publicerades för mindre än 30 minuter sedan på E24. Det potentiella försäljningen motsvarar cirka 9,76 procent av de utestående aktierna i bolaget och är baserad på slutkursen på Oslo Børs, vilket värderar aktierna till 1,2 miljarder kronor.

Storägaren har engagerat Fearnley Securities, Pareto Securities och Sparebank 1 Markets för att undersöka möjligheten till en blockhandel av befintliga aktier genom en accelererad bokbyggnadsprocess. Bokbyggnadsperioden börjar omedelbart och avslutas den 26 september kl 08. Priset på aktierna kommer att fastställas genom denna process och kommer att vara i norska kronor.

Efter en eventuell försäljning kommer säljaren att ingå en 180-dagars överenskommelse om att inte sälja mer av de återstående aktierna. Odfjell Partners äger för närvarande 142,9 miljoner aktier i Odfjell Drilling, vilket motsvarar 59,61 procent av bolaget. Odfjell Drilling-aktien har stigit med 38 procent på Oslo Børs i år och har en marknadsvärde på 12,5 miljarder kronor.

Denna potentiella försäljning av aktier kan ha en betydande inverkan på Odfjell Drilling och dess aktieägare. Det är viktigt att följa utvecklingen noggrant för att förstå hur detta kan påverka ens investeringar och finansiella framtid.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version