I en fantastisk berättelse om ett 1250 år gammalt slott i en medeltida by i Lazio, Italien, sitter en central europeisk aristokrat och minns – nu om sitt ödesdigra vänskap med Rolling Stones avlidna ljushår Brian Jones.
– Vi gick all in, brände inte bara ljuset i båda ändar, utan också i mitten. Det var en slags existentiell vrede. Till helvetet med allt! Ända sedan vi träffades, var vi överens om att inte bli 25 år.
“Prins Stash” (81) – också känd som prins Stanislas Klossowski De Rola, Baron De Watteville eller The Playboy Prince – låter de långa fingrarna glida över en uppsättning ringar, varav en sägs vara från förromersk tid och etruskerna.
En mild vind blåser genom hans enorma slottsrums, längs originala, alkemiska väggmålningar, framdragna från glömskan. Ägaren trivs i det ockulta.
– Brian betraktades som en samhällsfarao, som ett hot. Vi var föremål för en planerad sammansvärjning från det etablerade.
Aristokratens vänskap med Rolling Stones-grundaren blev världsnyheter.

Analyser: I denna berättelse får vi en inblick i en central europeisk aristokrats fascinerande liv och hans vänskap med en musiklegend. Trots deras olika bakgrund och livsstilar visar det här hur oväntade vänskap kan blomstra. Vännens bortgång och den påstådda sammansvärjningen ger en känsla av mystik och spänning i berättelsen. Det illustrerar också hur människor från olika världar kan påverka varandra och skapa minnen som varar livet ut.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version