Investeringar från Women’s Football Group kan ge svensk damfotboll en välbehövlig boost

EFD ser möjligheten att samarbeta med amerikanska investerare via Women’s Football Group för att stärka damfotbollen i Sverige och hålla jämna steg med internationell utveckling. Ordförande Anders Billström betonar vikten av att Sverige följer med i utvecklingen och erkänner att egna resurser inte räcker till för att ge damfotbollen den nödvändiga kickstarten. Diskussionsprocessen med investerarna är i gång, men konkreta detaljer saknas. Billström hoppas på att kunna presentera mer inom de närmsta månaderna.

Samtidigt som fler stora länder och ligor runt om i Europa satsar på damfotbollen hårdnar konkurrensen. Elitfotboll Dam ser behovet av att hänga med i utvecklingen för att kunna fortsätta vara konkurrenskraftiga.

Det handlar om att se över vilka resurser man behöver få in och vilken kompetens som krävs för att lyckas i det arbetet. Därför har man nu valt att ta hjälp av Women’s Football Group, ett kollektiv med amerikanska och svenska investerare. Det är en affärsidé som kan bli framgångsrik om man är smart i sitt tillvägagångssätt.

Att samarbeta med amerikanska investerare kan vara kontroversiellt i Sverige på grund av den svenska modellen med 51-procentsregeln. Men en anpassning kan vara möjlig för att dra nytta av investeringarna och stärka damfotbollen.

Det finns ännu inga konkreta detaljer kring samarbetet, men det finns en känsla av att det är en avgörande tidpunkt för svensk damfotboll. Genom att göra produkten mer attraktiv utåt och utforska alla möjligheter, kan svensk damfotboll ta nästa steg mot en ljusare framtid. Parallellt pågår även diskussioner om ett eventuellt utökat samarbete eller sammanslagning med SEF, herrarnas motsvarighet till EFD.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version