Dick Axelsson och David Blomgren bötfälls 5000 kronor var för bristande halskyddsanvändning i hockeymatch.

Efter att ha blivit anmälda till disciplinnämnden hos Svenska Ishockeyförbundet för felaktig användning av halskydd under en match mot Bik Karlskoga, har Dick Axelsson och David Blomgren nu bötfällts med 5000 kronor var. Axelsson, som gjort comeback i elithockeyn vid 37 års ålder, kommenterade beslutet med besvikelse och frustration över att behöva betala böterna.

En nybildad players safety group, bestående av tidigare spelare som Christoffer Norgren, Michael Sundlöv, Peter Andersson och Per Ledin, ligger bakom anmälan. Axelsson svarade på anmälan med en ironisk kommentar till Ledin, och spekulerade i att Ledin kanske har något agg mot honom.

Axelsson försvarade sig med att han hade korrekt halskyddsanvändning under matchen och skyllde på att det var väldigt varmt och svettigt i arenan, vilket kan ha fått skyddet att glida ner. Han uttryckte även frustration över att han kände sig “inzoomad” av TV4 under hela händelsen.

Djurgården, laget som Axelsson och Blomgren representerar, har haft blandade resultat i sina senaste matcher och ser fram emot kommande möten. Axelssons böter och den bakomliggande händelsen visar på vikten av att följa reglerna och säkerhetsföreskrifterna i idrotten, samt konsekvenserna av att inte göra det. Det är viktigt för spelare och lag att vara medvetna om och respektera reglerna för att undvika böter och andra påföljder.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version