Erik Gustafsson öppnar upp om sonens ovanliga diagnos Kabuki syndrom. Den femårige sonen Lion föddes med denna diagnos, vilket förändrade hela familjens liv. Efter många tuffa år och svåra stunder, har Lion äntligen fått en positiv vändning för ett och ett halvt år sedan. Familjen har kämpat genom sjukhusvistelser, sondmatning och operationer för att hantera syndromet.

Kabuki syndrom är en ovanlig genetisk diagnos som påverkar utvecklingen av organ, motorik och tillväxt. Det är en utmaning för föräldrar att hantera detta tillstånd, och det har varit en tuff resa för familjen Gustafsson. Trots de svårigheter de har mött, har Lion fått stöd och vård som har hjälpt honom att utvecklas och bli en glad och livlig kille.

Erik Gustafsson berättar om de resor de har gjort till Dubai för rehabilitering och träning, vilket har varit avgörande för Lions utveckling. Även om det har varit en ekonomisk börda för familjen, är det värt varje öre för att se Lions framsteg och lycka.

Som en ikon i Norrbotten och kapten för Luleå Hockey, har Erik Gustafsson en speciell plats i hjärtat hos både fans och lagkamrater. Trots utmaningarna med sonens diagnos har han fortsatt att spela på toppnivå och vara en inspiration för många.

Kabuki syndrom är en sällsynt diagnos som påverkar många aspekter av ett barns liv. Genom att öka medvetenheten om detta tillstånd och ge stöd till familjer som drabbas, kan vi alla bidra till att göra skillnad i dessa människors liv. Med rätt vård och stöd kan barn med Kabuki syndrom trivas och utvecklas på sitt eget unika sätt.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version