Investeringsexperterna Jørgen Gilbrant och Steinar Suvatne har fått kritik för sin metodik i den senaste boken “Partiet”. Trots att de erkänner att deras metod har svagheter, tror de inte att de har blivit utnyttjade av sina källor.

Den färska boken har väckt stor uppmärksamhet och genererat många debatter den senaste veckan. Kritiken har kommit från kommentatorer, politiker och journalister. Gyldendal har meddelat att de kommer att granska och korrigera eventuella fel innan nästa upplaga släpps.

I E24-podden “Stopp Verden” berättar författarna om Arbeiderpartiets fall under de senaste tio åren under ledning av Jonas Gahr Støre. Boken bygger bland annat på 70 anonyma källor. Trots att de inte kunde ge de omtalade personerna möjlighet att kommentera innan publiceringen, valde författarna att inte avslöja sina källor för att skydda dem och boken från påtryckningar.

I podden frågar Torbjørn Røe Isaksen om författarna kan vara säkra på att de inte har blivit utnyttjade av sina källor. Steinar Suvatne svarar att de har gjort sitt bästa för att förstå källornas motiv och att det är svårt för dem att veta om de blivit utnyttjade. Om de hade misstänkt att de utnyttjades av sina källor, hade de inte publicerat informationen.

Sammanfattningsvis, trots kritiken och metodens svagheter, har Gilbrant och Suvatne försökt att skydda sina källor och leverera en insiktsfull bok om Arbeiderpartiets historia. Det är viktigt att förstå att även experter kan ha sina brister, men det är upp till var och en att dra sina egna slutsatser baserat på tillgänglig information och analys.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version