Meta AI-träning: Sanningen bakom den falska sociala medietrenden

Under den senaste tiden har en trend spridit sig på sociala medier där användare delar en story som påstås förhindra Meta från att använda deras bilder och videor för att träna deras AI-modell. Men sanningen är att detta inte ger något skydd alls. Storyn har blivit märkt som falsk information av Metas faktakontrollsajter, inklusive Lead stories. Även Meta själva har bekräftat att detta inte är en giltig form av invändning.

Bland de kändisar som har delat denna story finns världsstjärnor som James McAvoy och Ashley Tisdale, samt svenska kändisar som Sofia Wistam, Laila Bagge, Jason “Timbuktu” Diakite, Tommy Nilsson, Linda Bengtzing och Magdalena Graaf. Det är viktigt att förstå att detta inte är en effektiv åtgärd för att skydda sitt innehåll från att användas för AI-träning.

Om du vill blockera ditt innehåll från att användas för AI-träning på Meta-plattformarna finns det specifika inställningar för detta. På Instagram kan du fylla i ett formulär under “Mer info och support” och klicka dig vidare till “Integritetspolicy” och “Rätt att invända”. På Facebook hittar du formuläret under “Inställningar och integritet”.

Det är viktigt att vara medveten om att delning av en story på sociala medier inte kan förhindra företag som Meta från att använda ditt innehåll för AI-träning. Det bästa sättet att skydda sitt innehåll är att använda plattformarnas officiella inställningar och policys för att göra specifika val angående användningen av ens data.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version