Han har arbetat hårt med att filma sin nya drama om ursprunget till Guinness-imperiet. James Norton njöt av lite välförtjänt ledig tid för att träffa sin kompis Jack Farthing, när paret tog en kaffe tillsammans i norra London på lördagen. Skådespelaren, 39, hade en avslappnad stil när han gick ut på en promenad med Poldark-stjärnan, 38, medan de kämpade för att hålla tillbaka skratt under utflykten. James bar en avslappnad vit T-shirt och gröna cargobyxor, medan Jack valde en liknande ensemble medan de pratade och njöt av sin kaffe tillsammans. Inspelningen av James senaste projekt, av Steven Knight, började förra månaden, med skådespelaren sedd på plats i Liverpool medan han filmade fightscener.

Netflix har nu meddelat vilka som kommer att ansluta sig till James i en av de mest efterlängtade serierna, The House Of Guinness. Skådespelaren från Happy Valley kommer att få sällskap av kända ansikten som Jack Gleeson som spelade Game of Thrones-skurken Joffrey Baratheon, och Fionn O’Shea som spelade i Normal People som Daisy Edgar Jones kärleksintresse Jamie. Andra som redan har annonserats som en del av ensemblen i den nya serien, skriven av Peaky Blinders-skaparen Steven Knight, inkluderar Olivia Rodrigos pojkvän Louis Partridge. Den stjärnspäckade ensemblen inkluderar också Masters of the Air-stjärnan Anthony Boyle, Emily Fairn som nyligen spelade mot Martin Freeman i The Responder, Niamh McCormack, Seamus O’Hara och irländska skådespelerskan Dervla Kirwan. Michael McElhatton och Danielle Galligan är också klara att medverka med David Wilmot, som castades tillsammans med Florence Pugh i The Wonder, och Hilda Fay för att fullborda ensemblen.

Skaparen av serien sa att han var glad över den stjärnspäckade ensemblen. Han sa: “Jag är glad över att vi har en sådan enastående ensemble och ett sådant enastående team för att berätta denna historia inspirerad av en enastående familj.” House Of Guinness skrevs av Steven Knight, som för närvarande också arbetar på Peaky Blinders-filmen.

Netflix meddelade serien – som kommer att utforska historien om familjen bakom det berömda bryggeriet – tillbaka i mars. Serien kommer att skildra den extraordinära framgången för familjen bakom det berömda irländska bryggeriet, som grundades redan 1759 av Arthur Guinness. Men bakom historien om rikedom och välstånd ligger en tragisk berättelse om tilsynelatande oändligt otur för familjen. Från Tara Browne, som dog efter en bilolycka i South Kensington, till skandalösa affärer och skilsmässor och den tragiska drunkningen av Honor Uloth endast 19 år gammal 2020, verkar familjen ha drabbats av en rad förödande slag. De personliga förlusterna som Guinness-familjen har mött har blivit så ökända att företaget anses vara “förbannat”, trots en förmögenhet på över £900 miljoner idag. Lord Moyne, Walter Edward Guinness, var en anglo-irländsk politiker och affärsman – men för många markerar han den verkliga början på Guinness-förbannelsen. Guinness-familjemedlemmen var en nära vän till Winston Churchill, och de två blev politiska allierade. Han tjänstgjorde som brittisk minister i Mellanöstern fram till november 1944, då han mördades av terrorgruppen Stern Gang i Kairo. Lady Henrietta Guinness hoppade av en bro i Umbrien, Italien, 1978 efter att aldrig återhämtat sig från en Aston Martin-bilolycka på Franska Rivieran.

Hon är känd för att ha sagt en gång: “Om jag hade varit fattig, skulle jag ha varit lycklig,” verkar referera till idén att Guinness-familjens liv har präglats av otur och tragiska omständigheter. Arvet efter Henriettas död följdes av ett annat exempel på förbannelsen samma år – när fyraåriga Peter Guinness tragiskt dog i en bilolycka. Skaparen Steven kommenterade: “Guinness-dynastin är känd över hela världen – rikedom, fattigdom, makt, inflytande och stor tragedi är alla sammanflätade för att skapa en rik mångfald av material att dra från. Jag har alltid varit fascinerad av deras berättelser och ser fram emot att ge karaktärerna liv för världen att se.”

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version