“Amadeus” musikaldrama med oväntad skådespelardebut – en recension av den nya svenska versionen

Milos Forman gjorde succé med filmen “Amadeus”. I vår blir historien om rivaliteten mellan Mozart och Salieri musikaliskt kostymdrama på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm – med en oväntad skådespelardebut.

Pjäsen “Amadeus” skrevs av Peter Shaffer och hade världspremiär 1979. I den nya svenska versionen spelar Philip Zandén den bittre Salieri och Simon Reithner den genialiske, men också vulgäre Wolfgang Amadeus Mozart.

Rollen som kejsar Josef II spelas av komikern Per Andersson, känd från bland annat “The Book of Mormon” och egna showen “Räkhäst”. Föreställningen, regisserad av Sunil Munshi, får premiär 7 februari.

Per Andersson är redo för rollen som kejsare i musikdramat “Amadeus”. Arkivbild. Foto: Magnus Lejhall/TT

Analys:
Den nya svenska versionen av “Amadeus” bjuder på en spännande tolkning av den klassiska historien om rivaliteten mellan Mozart och Salieri. Med en oväntad skådespelardebut och en talangfull ensemble, lovar föreställningen att bli en minnesvärd upplevelse för teaterälskare. Premiären närmar sig snabbt, så se till att säkra dina biljetter för att inte missa detta musikaliska kostymdrama på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version