Ryssland kan använda kinesisktillverkade drönare i kriget mot Ukraina

Enligt rapporter har ett dotterbolag till det ryska statliga vapenföretaget Almaz-Antei etablerat ett vapenprogram i Kina för att utveckla och producera långdistansdrönare som kan användas i konflikten mot Ukraina. Uppgifterna kommer från europeiska underrättelsekällor och granskade fakturor tyder på att vapen redan har skickats till Ryssland. Den nya drönaren, Garpiya-3 (G3), sägs ha en räckvidd på 2 000 kilometer och en lastkapacitet på 50 kilo.

Kina har tidigare stöttat Ryssland med produkter med dubbla användningsområden men hävdat neutralitet. Om kinesiska fabriker börjar producera attackdrönare kan det ge Ryssland tillgång till fler och snabbare drönare. Även om mycket fortfarande är okänt om projektet, verkar det som att ett kinesiskt företag levererar dödliga vapen till Ryssland. Kinas regering förnekar kännedom om något vapenprojekt.

Det är osannolikt att Kina skulle erkänna inblandning, då det skulle göra dem sårbara för anklagelser om hyckleri. Denna potentiella utveckling kan påverka pågående konflikter och geopolitiska relationer på global nivå.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version