H&M hade lägre försäljning än förväntat under det tredje kvartalet

Hennes & Mauritz presenterade resultaten för det tredje kvartalet på torsdag morgon. Här är några av nyckeltalen för klädjätten:

– Försäljningen uppgick till 59 miljarder svenska kronor, ned från 60,9 miljarder under samma kvartal förra året.
– Resultatet efter skatt var 2,3 miljarder kronor för kvartalet, jämfört med 3,3 miljarder förra året.

Trots en utmanande start avslutar vi det tredje kvartalet med försäljning på samma nivå som förra året i lokal valuta och med god kostnadskontroll, säger H&M:s VD Daniel Ervér i ett uttalande.

Det förväntades att H&M skulle sälja för 60,4 miljarder svenska kronor under det tredje kvartalet, enligt uppskattningar från nyhetsbyrån Bloomberg. Företaget ser inte heller ut att nå målet för driftsmarginalen i år enligt rapporten.

Aktien sjunker med 6 procent strax efter öppningen på Stockholmsbörsen på torsdag.

Den utmanande starten på kvartalet berodde på dålig försäljning i juni på grund av kallt väder på flera ställen i Europa.

I juli och augusti såg vi att försäljningen ökade, med ännu starkare utveckling i september, säger Ervér.

Analys:

H&M:s lägre försäljning än förväntat under det tredje kvartalet visar på de utmaningar företaget står inför på grund av externa faktorer såsom vädret. Detta kan påverka företagets aktiekurs och lönsamhet på kort sikt. Investerare bör vara medvetna om sådana riskfaktorer och följa noga med företagets utveckling för att fatta informerade beslut om sina investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version