Investeringsguru Christen Sveaas drar med seg en hel hær av aksjonærer i et gruppesøksmål. Motparten hevder at Sveaas-leiren har startet en propagandakampanje.

I går ettermiddag samlet en rekke advokater seg i Oslo tingrett. Anledningen er tvisten om Solstad Offshore, der selskaper eid av investor Christen Sveaas og milliardær Kjell Inge Røkke er i kamp mot hverandre. Det holdes nå et planleggingsmøte om saken.

Tvisten handler om den kontroversielle redningsaksjonen for det Oslo Børs-noterte rederiet Solstad Offshore, der Sveaas har anklaget for forskjellsbehandling av aksjonærene. Sveaas-leiren vil kreve erstatning for tap som følge av refinansieringen i Solstad Offshore.

251 aksjonærer i Solstad Offshore har vist interesse for å delta i et eventuelt gruppesøksmål i saken, ifølge advokat Olav Perland. Han representerer Sveaas’ investeringsselskap Kistefos. Disse aksjonærene representerer totalt over 32 millioner aksjer, inkludert Kistefos’ aksjer.

Den oppsiktsvekkende milliardærkonflikten mellom Sveaas og Røkke har pågått siden desember i fjor. Mandag forrige uke sendte Kistefos ut en invitasjon til medaksjonærer i Solstad om å delta i gruppesøksmålet. Dette har motparten reagert på, og de ser det som en propagandakampanje.

De saksøkte partene har avvist grunnlaget for søksmålet. Blant disse er Solstad-styret, toppsjef Lars Peder Solstad og Aker. Retten har ennå ikke bestemt om saken kan behandles som et gruppesøksmål.

Tidligere samme dag var det et møte i en parallell sak mellom Kistefos og meglerhuset Pareto Securities, som var rådgiver i transaksjonen. Temperaturen mellom partene ble beskrevet som “full krig”. De to sakene kan bli slått sammen, men dette er ikke avklart ennå.

Etter restruktureringen av Solstad-systemet ble selskapet delt i to, det gamle Solstad Offshore som fortsatt er notert på Oslo Børs og nye Solstad Maritime som etter planen skal børsnoteres.

Analyse:
Dette er en sak om en konflikt mellom to tunge investorer, Christen Sveaas og Kjell Inge Røkke, angående redningsaksjonen for Solstad Offshore. Saken involverer et potensielt gruppesøksmål med over 250 aksjonærer som krever erstatning for påståtte tap. Konflikten har pågått lenge og involverer flere store aktører. Utfallet av denne saken kan ha store konsekvenser for både selskapene og aksjonærene, og det er viktig å følge med på utviklingen for å forstå hvordan det kan påvirke ens egne investeringer og finansielle situasjon.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version