Trond Mohn säljer sin andel i Bergensavisen till Amedia

En stor affär har just ägt rum i mediebranschen när miljardären Trond Mohn sålde sin 20% andel i Bergensavisen till mediekoncernen Amedia. Detta meddelades nyligen i en pressrelease. Även Sparebanken Vest har sålt sin andel till mediekoncernen, vilket innebär att Amedia nu är ensam ägare till den lokala tidningen.

Trond Mohn och Sparebanken Vest gick in som ägare i BA år 2004 när tidningen hade stora ekonomiska utmaningar. Nu, efter nästan två decennier, har de beslutat sig för att avsluta sitt engagemang. Trond Mohn berättar för BT om sin tid som ägare i BA.

Denna affär kan ha betydande konsekvenser för medielandskapet i Bergen och för Amedia som koncern. Det är viktigt att följa utvecklingen och se hur detta påverkar både tidningen och de inblandade parterna.

Analyserat och förklarat: Trond Mohn och Sparebanken Vest har sålt sina andelar i Bergensavisen till Amedia, vilket gör Amedia till ensam ägare. Detta kan påverka både tidningen och medielandskapet i Bergen på olika sätt. Det är viktigt att följa hur denna affär utvecklas och vilka konsekvenser det kan ha för de inblandade parterna.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version