Tekniskt fel kan ha orsakat dödsolyckan med el-Volvo på Sandvika shoppingcenter

En tragisk olycka inträffade på Sandvika shoppingcenter när en man körde ut från fjärde våningen på parkeringsgaraget och avled. Nu undersöker norsk polis om olyckan kan ha orsakats av tekniska fel på bilen.

Sandvika shoppingcenter är en av Skandinaviens största med 190 butiker. Mannen, i 60-årsåldern, körde ut genom en vägg och föll fyra våningar ner, vilket tyvärr ledde till hans död enligt VG.

Olycksbilen var en el-Volvo av en modell som tidigare drabbats av en återkallelse på grund av att fordonen började accelerera utan tryck på gaspedalen, enligt VG och ViBilägare.

Polisen utreder om olycksbilen var en av de berörda i återkallelsen och är i kontakt med biltillverkaren för att klargöra händelseförloppet. Volvo Norge har valt att avstå från att kommentera olyckan för att inte bidra till ytterligare spekulationer.

Detta visar vikten av att vara medveten om eventuella tekniska fel på ens fordon och att följa tillverkarens rekommendationer och återkallelser för att undvika liknande tragiska olyckor. Säkerhet måste alltid vara högsta prioritet när det kommer till fordon och transport.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version