USA-börsen avslutade i positivt territorium inför fredagens inflationsrapport.

Resultatsäsongen närmar sig starten på allvar, där företagen under hösten kommer att presentera sina siffror för det tredje kvartalet. Vid stängning såg det ut så här:

– S&P 500-indexet steg med 0,40 procent
– Nasdaq Composites-indexet ökade med 0,60 procent
– Dow Jones-indexet lyftes med 0,62 procent

Databrikhoppen

Finansmediet CNBC hänvisar till ett antal amerikanska nyckeltal som presenterades på torsdagen för att förklara uppgången, inklusive att antalet förstagångsansökningar till arbetslöshetsförsäkring (jobless claims) föll med 4 000 till 218 000 förra veckan. Dessutom visade den tredje uppskattningen att USA: s ekonomi växte med tre procent förra kvartalet.

Beställningar av varaktiga varor, såsom flygplan, datorer och hushållsapparater, förblev oförändrade i augusti, medan en nedgång med tre procent förväntades, enligt CNBC.

Bland vinnarna fanns Micron Technology-aktien med en ökning på 15 procent.

Databrikstillverkaren presenterade en vägledning för sitt första kvartal som var bättre än förväntat innan börsens öppning.

Inflationsrapporten

Investerare väntar nu på fredagens inflationsrapport i USA, enligt amerikanska medier.

Ekonomerna förväntar sig att PCE-inflationsindexet dämpades ytterligare i augusti, enligt Bloomberg. Siffrorna betraktas som den amerikanska centralbankens föredragna mått på prisökningar.

Ekonomernas förväntan är att prisökningen var 2,3 procent i augusti jämfört med augusti förra året, ned från 2,5 procent i juli.

KärnPCE, som exkluderar energi- och livsmedelspriser, förväntas däremot öka något till 2,7 procent från 2,6 procent.

Analys:

I denna artikel diskuteras den senaste utvecklingen på USA-börserna och förväntningarna inför den kommande inflationsrapporten. Genom att följa nyckeltal och marknadsreaktioner på olika händelser kan investerare och allmänheten få en uppfattning om ekonomins hälsa och framtida trender. Det är viktigt att vara medveten om dessa faktorer för att kunna fatta informerade beslut om ens egna ekonomi och investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version