Tek-aktier leder an i den amerikanska aktiemarknaden.

Resultatsäsongen närmar sig att starta på allvar, där företagen under hösten kommer att presentera sina siffror för det tredje kvartalet.

I de inledande minuterna ser det ut så här på de ledande indexen:
– S&P 500-indexet är upp med 0,69 procent
– Nasdaq Composites-indexet stiger med 1,19 procent
– Dow Jones-indexet ökar med 0,60 procent

Databrikhoppen

Finansmediet CNBC hänvisar till ett antal amerikanska nyckeltal som presenterades på torsdagen för att förklara uppgången, bland annat att antalet förstegångsansökningar om arbetslöshetsersättning slutade på 218 000 förra veckan, en minskning med 4 000 från veckan innan. Även att USA: s ekonomi växte med tre procent förra kvartalet, enligt den tredje uppskattningen av den ekonomiska tillväxten.

Beställningar av varaktiga varor, såsom flygplan, datorer och hushållsapparater, var samtidigt oförändrade i augusti, medan det förväntades en nedgång med tre procent, enligt CNBC.

Bland vinnarna i tidig handel är Micron Technology-aktien med en ökning på 20 procent.

Inflationsfacit

Investerare väntar nu på fredagens inflationsdata i USA, enligt amerikanska medier.

Ekonomerna förväntar sig att PCE-inflationsindexet dämpades i augusti, enligt Bloomberg. Siffrorna anses vara den amerikanska centralbankens föredragna mått på prisökningen.

Ekonomernas förväntan är att prisökningen var 2,3 procent i augusti jämfört med augusti förra året, ned från 2,5 procent i juli.

KärnPCE, som exkluderar energi- och matpriser, förväntas dock öka något – till 2,7 procent från 2,6 procent.

Analys:
I denna artikel diskuteras den senaste utvecklingen på den amerikanska aktiemarknaden, med fokus på teknikaktier och inflationsdata. Tek-aktier leder uppgången på börserna, med Micron Technology-aktien som en av de största vinnarna. Investerare väntar spänt på inflationsdata för att få en bättre förståelse av ekonomins hälsa och framtida riktning. Det är viktigt att följa med i dessa trender för att kunna fatta informerade beslut om ens egna investeringar och ekonomi.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version