Teknologiföretag leder uppgången på USA-börsen

Resultatsäsongen närmar sig att börja på allvar, där företagen under hösten kommer att presentera sina siffror för det tredje kvartalet. De ledande indexen har sjunkit något tillbaka efter att ha startat handelsdagen med en märkbar hopp. Så här ser det ut vid 16.40:

– S&P 500-indexet är upp med 0,49 procent
– Nasdaq Composites-indexet stiger med 0,63 procent
– Dow Jones-indexet höjs med 0,50 procent

Databrikhoppen

Finansmediet CNBC hänvisar till ett antal amerikanska nyckeltal som presenterades på torsdagen för att förklara uppgången, bland annat att antalet förstagångsansökningar till arbetslöshetsförsäkring slutade på 218 000 förra veckan, en minskning med 4 000 från veckan innan. Samt att USA: s ekonomi växte med tre procent förra kvartalet, enligt den tredje uppskattningen av ekonomisk tillväxt.

Beställningar av varaktiga varor, såsom flygplan, datorer och hushållsapparater, var samtidigt oförändrade i augusti, medan en nedgång på tre procent förväntades, skriver CNBC.

Bland vinnarna i tidig handel är Micron Technology-aktien med en ökning på 20 procent. Databrikstillverkaren presenterade före öppningen av börsen vägledning för sitt redovisningsmässiga första kvartal som var bättre än förväntat. Andra brikktillverkare som Nvidia lyfts också på torsdagen.

Inflationsfacit

Investerare väntar nu på fredagens inflationsdata i USA, enligt amerikanska medier. Ekonomerna förväntar sig att PCE-inflationsindexet dämpades ytterligare i augusti, enligt Bloomberg. Siffrorna anses vara den amerikanska centralbankens föredragna mått på prisökningen.

Ekonomernas förväntan är att prisökningen var 2,3 procent i augusti jämfört med augusti förra året, ned från 2,5 procent i juli.

KärnPCE, som exkluderar energi- och livsmedelspriser, förväntas däremot öka något – till 2,7 procent från 2,6 procent.

Analys:
Artikeln handlar om hur teknikaktier leder uppgången på USA-börsen och ger en översikt över de senaste marknadsrörelserna och nyckeltal. Den förklarar också varför vissa teknologiföretag har haft framgångar och ger en inblick i förväntningarna på den ekonomiska tillväxten och inflationen. För investerare kan denna information vara värdefull för att fatta informerade beslut om sina investeringar och förstå marknadstrenderna.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version