USA-börserna stiger inför fredagens inflationsrapport

Foto: Seth Wenig / AP

Publicerad: Idag 15:31, Uppdaterad mindre än 30 minuter sedan

Resultatsäsongen närmar sig och företagen kommer snart att presentera sina tredjekvartalssiffror. De ledande indexen har backat något efter en stark start på handelsdagen. Vid 19:05 ser det ut så här:

– S&P 500-indexet är upp med 0,19 procent
– Nasdaq Composite-indexet ökar med 0,20 procent
– Dow Jones-indexet stiger med 0,59 procent

Databrik-hopp

Finansmediet CNBC hänvisar till amerikanska nyckeltal som presenterades på torsdagen för att förklara uppgången. Förstegangssökande till arbetslöshetsförsäkring slutade på 218 000 förra veckan, en minskning med 4 000 från veckan innan. Samtidigt växte USA: s ekonomi med tre procent förra kvartalet enligt den tredje uppskattningen av den ekonomiska tillväxten.

Beställningar av varaktiga varor, som flygplan, datorer och hushållsapparater, förblev oförändrade i augusti, medan en nedgång på tre procent förväntades, enligt CNBC. Micron Technology-aktien är en av vinnarna med en ökning på 14 procent. Företaget presenterade en prognos för sitt första kvartal som överträffade förväntningarna.

Inflationsrapporten

Investorerna väntar nu på fredagens inflationsdata i USA. Ekonomerna förutspår att PCE-inflationsindexet dämpades ytterligare i augusti. PCE (personal consumption expenditures price index) mäter prisökningen i USA och är Federal Reserve’s föredragna mått på inflationen.

Förväntningarna är att inflationen var 2,3 procent i augusti jämfört med samma månad föregående år, ned från 2,5 procent i juli. Kärn-PCE, som exkluderar energi- och livsmedelspriser, förväntas däremot öka något till 2,7 procent från 2,6 procent.

Analys:

I denna artikel diskuteras USA: s börsers prestanda inför fredagens inflationsrapport. Resultaten från företagens tredjekvartalssiffror samt inflationsdata har en direkt inverkan på investerare och ekonomin i stort. Det är viktigt att följa med i dessa händelser för att kunna fatta informerade beslut om ens ekonomiska framtid.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version