Det norske selskapet Xplora Technologies har lagt inn et bud på det svenske selskapet Doro, kjent for mobiltelefoner rettet mot seniormarkedet. Budet lyder på 829 millioner svenske kroner, tilsvarende 863 millioner norske kroner, og ble kunngjort sent torsdag kveld. Doro har utvidet sin portefølje til også å inkludere smarttelefoner, nettbrett og ringeklokker, og selger mer enn 1,5 millioner enheter årlig.

Xplora er mest kjent for sine smartklokker for barn, som har solgt 500 000 enheter i fjor og har over 300 000 aktive abonnementer. Gründeren Sten Kirkbak uttaler at oppkjøpet av Doro er en strategisk beslutning for å øke Xploras vekst i seniormarkedet.

Budet på 34 svenske kroner per aksje ligger 38,2 prosent over Doros sluttkurs på Stockholmsbørsen torsdag ettermiddag. Doros styre anbefaler budet til aksjonærene, og de største aksjonærene har allerede akseptert under visse betingelser. Xplora planlegger å finansiere oppkjøpet med lån fra DNB og Sparebank 1 SR-Bank.

Analyse:
Dette oppkjøpet kan ha stor innvirkning på både Xplora og Doro sine aksjonærer og markedet generelt. Ved å kombinere Xploras teknologi med Doros eksisterende produkter, kan det potensielt åpne for nye markeder og vekstmuligheter. Aksjonærene bør nøye vurdere budet og dets betingelser for å maksimere sine investeringer. Samtidig kan dette skape spennende muligheter for forbrukere, spesielt eldre og barn, med innovative og tilpassede teknologiprodukter.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version