Arribatec Group genomför en finansiell omstrukturering på grund av likviditetsproblem

Arribatec Group, noterat på Oslo Börs och lett av Geir Johansen, meddelade på fredagen att de genomför en finansiell omstrukturering på grund av likviditetsproblem. Enligt bolagsmeddelandet har bolaget, där Øystein Stray Spetalen är den största aktieägaren, upplevt en svagare utveckling än förväntat inom flera nyckelområden. Detta har resulterat i att dagens kreditfaciliteter och kassaflöde från verksamheten inte kommer att vara tillräckligt för att möta likviditetsbehovet på kort och medellång sikt.

Arribatec meddelar att de är i konstruktiv dialog med långivarna för att öka kreditfaciliteterna för att hantera den kortsiktiga likviditetsutmaningen. Dessutom undersöker bolaget alternativa finansieringslösningar, inklusive egenkapitalrefinansiering och andra strategiska alternativ för ett eller flera av bolagets affärsområden. Bolaget, som levererar programvaru- och konsulttjänster, kommer att rapportera sina finansiella resultat för tredje kvartalet den 31 oktober.

Aktien har sjunkit kraftigt de senaste åren och marknadsvärdet ligger nu på 186 miljoner kronor.

Analys:
Arribatec Group, ett IT-företag noterat på Oslo Börs, meddelar att de genomför en finansiell omstrukturering på grund av likviditetsproblem. Detta kan indikera på svårigheter inom företaget och en eventuell risk för investerare. Omstruktureringen kan påverka företagets finansiella stabilitet och framtid. Investeringar i bolaget bör övervägas noggrant med tanke på den negativa utvecklingen och behovet av ökad likviditet. Det är viktigt att följa bolagets rapportering och utveckling framöver för att kunna fatta informerade beslut om investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version