Hammarby skapar historia i Champions League-gruppspelet

Hammarby förlorade den första kvalmatchen mot Benfica, men tack vare ett sent avgörande av Cathinka Tandberg lyckades laget ta sig vidare till gruppspelsfasen i Champions League för första gången i klubbens historia.

På fredagseftermiddagen lottades grupperna och Hammarby ställs mot tufft motstånd fram till årsskiftet. Laget kommer att möta Barcelona, Manchester City och St. Pölten. Matcherna spelas mellan den 8 oktober och den 18 december, och det exakta spelschemat kommer att presenteras snart.

Barcelona förväntas vara det tuffaste motståndet med sin imponerande historia i Champions League. Manchester City har också erfarenhet av turneringen och St. Pölten är en doldis i sammanhanget.

Häcken hade också chansen att kvala in till Champions League-gruppspelet, men Arsenal blev för svåra i kvalet.

Analyserat och förklarat: Hammarby har överraskat och tagit sig till Champions League-gruppspelet för första gången. Laget ställs mot tuffa motståndare som Barcelona och Manchester City. Detta öppnar upp för spännande matcher och ger svenska fotbollsfans något att se fram emot. Det kan också öppna upp för ekonomiska möjligheter för klubben och öka intresset för damfotboll i Sverige.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version