Sahlgrenska sjukhuset genomgår stora förändringar efter uppsägningen av samverkansavtalet – DN söker sjukhusdirektör Boubou Hallberg

Efter att läkarföreningen och fackförbundet Vision på fredagsmorgonen sade upp samverkansavtalet har DN sökt sjukhusdirektör Boubou Hallberg. I stället svarar Madelene Johansson, som även var med på mötet med facken.

En del av kritiken riktas mot Hallberg, men Madelene Johansson lyfter fram att sjukhusdirektören arbetar för ökad öppenhet, bland annat genom regelbundna möten för sjukhusets medarbetare.

Sahlgrenska genomgår stora förändringar och hanterar ett underskott på 1,7 miljarder, samtidigt som sjukhusledningen satt upp målet att Sahlgrenska ska bli Europaledande universitetssjukhus år 2032.

Strax efter att samverkansavtalet sagts upp var Sahlgrenskas styrelse samlad till möte.

Är regeringen ansvarig för sjukhusledningens skakiga relation med facket?

Då den nya programansvarige för förändringsarbetet, liksom sjukhusdirektören, har en bakgrund på Karolinska har alltfler börjat dra paralleller till Nya Karolinska, enligt facket.

Johan Fält (M), vice ordförande i Sahlgrenskas styrelse, säger att det uppsagda avtalet signalerar bristande förtroende.

Läs mer:
Fackliga på Sahlgrenska ryter till: ”Ledningen vill inte samverka”

Analys:
Artikeln handlar om Sahlgrenska sjukhuset och dess förändringar efter uppsägningen av samverkansavtalet. Det framkommer att sjukhuset hanterar ekonomiska utmaningar och strävar mot att bli Europaledande universitetssjukhus. Det finns en konflikt mellan facket och ledningen, vilket signalerar bristande förtroende och behov av förbättrad dialog. Det är viktigt för både medarbetare och allmänheten att följa utvecklingen på Sahlgrenska för att förstå konsekvenserna av dessa förändringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version