Investeringsgurun: Spetalen-selskapet Tycoon Industrier kjøper flere aksjer i Saga Pure

Det børsnoterte investeringsselskapet, ledet av milliardæren og hovedeieren Øystein Stray Spetalen, har nylig kjøpt 2,5 millioner aksjer i Saga Pure til en kurs på 1,274 kroner per aksje. Dette tilsvarer et kjøp på rundt 3,2 millioner kroner. Etter dette oppkjøpet eier Tycoon Industrier over 45 millioner aksjer i Saga Pure, mens Spetalen selv eier mer enn 173 millioner private aksjer. Spetalen har vært en aktiv investor på Oslo Børs og har tidligere lastet opp med aksjer gjennom Tycoon Industrier.

Saga Pure, tidligere kjent som Saga Tankers, har endret strategi under pandemien og fokusert på investeringer i fornybarselskaper. Selskapet har kjøpt seg inn i flere børsnoterte og ikke-børsnoterte fornybarselskaper, men har nå solgt seg ut av alle børsnoterte selskaper. De har også utvidet sitt investeringsmandat til å inkludere selskaper i trøbbel, selv om det ikke har blitt gjort noen slike investeringer ennå.

Analyse:
Saga Pure har endret sin investeringsstrategi og har solgt seg ut av grønne investeringer på Oslo Børs til fordel for investeringer i selskaper i trøbbel. Dette kan påvirke aksjonærene og investorene negativt, da det kan være en risikofylt strategi. Det er viktig for investorer å følge med på slike endringer i selskapenes strategi for å kunne ta informerte beslutninger om sine investeringer.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version