Nattågstrafiken mellan Göteborg och Norrland stoppas – 75 000 resenärer rasar

I mitten av augusti meddelade SJ att man kommer att avveckla nattågstrafiken mellan Göteborg och Umeå, Östersund, Åre och Duved år 2025. Beslutet har mött stark kritik från resenärer, inklusive Linnea Granqvist, som har startat en namninsamling för att rädda nattågen. Över 75 000 personer har redan skrivit under för att stödja fortsatt nattågstrafik mellan Göteborg och norra Sverige.

Politiker från olika partier har också engagerat sig och skickat en gemensam skrivelse till regeringen och Trafikverket i hopp om att stoppa nedläggningen. Diskussionen handlar bland annat om att hitta finansiering för att stödja nattågstrafiken, liknande det stöd som redan ges till nattågen mellan Stockholm och Jämtland.

För de som reser från Östersund till Göteborg innebär nedläggningen att man måste byta tåg i Stockholm, vilket kan göra resan mindre bekväm och smidig. Linnea Granqvist har samlat 75 000 namnunderskrifter och planerar att överlämna dem till infrastrukturministern, Andreas Carlson, i hopp om att kunna behålla nattågstrafiken.

Med ökat intresse och fler resenärer kan det finnas möjligheter för andra aktörer, som exempelvis Snälltåget, att ta över nattågstrafiken och driva den på kommersiell grund. Andreas Carlson ser namninsamlingen som ett positivt steg mot att bevara nattågstrafiken och främja utvecklingen av järnvägstrafiken i Sverige.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version