En vuxen man hotade en 16-årig domare under en fotbollsmatch mellan 13-åringar i Segeltorp. Trots tränarens ingripande stod åskådarna bara och tittade. Polisen kallades in och mannen åtalas för olaga hot. Domaren, Adonis Sawalha, uttrycker besvikelse över bristen på stöd från Stockholms fotbollsförbund och åskådarna. För att motverka dåligt beteende vid matcher, vidtar förbundet åtgärder såsom att anställa en fotbollsutvecklare för matchklimat och utfärda böter till föreningar med bristande respekt.

Enligt Adonis, ställde sig en man upp från läktaren och hotade honom. Trots detta, ingrep ingen förrän en tränare kom emellan. Mannen anklagades för olaga hot och rättegången är planerad till mars 2025. Adonis, som fortsätter att döma varje vecka, uttrycker sin besvikelse över bristen på stöd och det fega beteendet hos åskådarna. Han är fast besluten att inte låta en arg vuxen man förstöra hans intresse för domare.

Stockholms fotbollsförbund har agerat genom att bötfälla en förening och skicka in en skrivelse till förundersökningsledaren. Även om Adonis inte har fått något stöd från förbundet, har de erkänt att det var ett misstag att inte kontakta honom. Förbundet ser allvarligt på bristen på respekt som uppvisades av supportrarna och försöker nu bättre hantera situationer där domare hamnar i fara.

Analyserat kan vi se att det är viktigt att stödja domare och ingripa vid hotfulla situationer för att skapa en tryggare och respektfullare miljö vid fotbollsmatcher. Det är också nödvändigt att förbund och föreningar tar ansvar för att förhindra bristande beteende från supportrarna för att säkerställa en säker och positiv upplevelse för alla inblandade.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version