De bästa investeringsstrategierna för att öka din ekonomiska framgång

Bästa investeringsstrategierna för att öka din ekonomiska framgång

Få yrkesgrupper har möjlighet att bestämma sin egen lön, men det är inte ovanligt att de högst rankade är bra på att belöna sig själva. Bergen har för första gången beviljat sig själva miljonlöner, vilket ökar klyftan till vanligt folk. Vad Bergen behöver är politiker som vågar fatta bra beslut för gemene man, inte politiker som ställer sig på en piedestal över alla andra.

Röd har alltid varit främst i kampen mot utvecklingen av en egen politikerklass. Det finns en enad opposition som protesterade när ytterligare en politisk bomb släpptes: Kommunalrådet har påbörjat arbetet med att bygga väggar och dörrar till sina kontor mitt i det “aktivitetsbaserade arbetsplatskonceptet” på rådhuset.

Det är inget nytt att politiker gillar att bevilja sig själva privilegier, men skillnaden nu är att samma politiker skär ner så drastiskt på kommunens tjänster att det påverkar både lagar och hälsa. Våra förskolor har inte råd med vikarier. Utlysta konstnärsstipendier blir återkallade. Våra skolor har inte tillräckligt med klassrum för alla elever.

Svaret från de som styr staden är inte längre bara att stänga öronen för protester, nu vill de också stänga dörrarna. Vi på Röd har konsekvent varit emot att kommunens arbetsplatser ska organiseras med dessa “aktivitetsbaserade arbetsplatser”. Ett arbetsplatskoncept som i praktiken är öppna kontorslandskap med fria platser. All forskning och erfarenhet visar att detta leder till mer sjukfrånvaro, och de anställda protesterade utan att bli hörda av politikerna.

Däremot ändrades tonen när debatten handlade om hur arbetsplatsen skulle se ut för oss politiker. Det var tydligen inte så bra med öppna landskap för oss. Vi har ju ett så viktigt jobb, och samtal vi helst vill att andra inte lyssnar på, sades det. Det kan teckna en bild av att politikerna inte riktigt förstår att det inte är vi som gör jobbet på golvet för att hålla kommunen igång.

Det finns också en stor skillnad i våra politiska samtal och åsikter, och alla anställda i kommunen, t.ex. inom socialtjänsten och Nav, som faktiskt behöver ha konfidentiella samtal för att hantera personlig integritet och möten med sårbara människor.

Vi beslutade 2022 att kommunfullmäktigeledamöterna också skulle flytta in på rådhuset, med förståelsen att vi också skulle ha öppna landskap och fria platser. Men där de anställda i kommunen inte blev hörda, där beslutade en nästan enig fullmäktige att vi politiker också skulle ha egna partikontor i andra byggnader i rådhuskvarteret – utan öppna landskap och fria platser. Så viktigt var möjligheten att bevilja sig själva särskilda rättigheter, att det bara var Röd som röstade emot denna särbehandling.

Det är bra att en enad opposition kritiserar kommunstyrelsen för att genomföra åtgärder som ger dem extra privilegier, medan resten av staden lider under nedskärningarna. Men var fanns denna förståelse för att vi inte ska bevilja oss själva privilegier när vi faktiskt beslutade hur vår arbetsplats skulle se ut? Var fanns denna förståelse när vi beslutade om vår egen lön?

Det är lätt att sitta på sin höga, vita häst när det är andra som beslutar om politikerprivilegier. Är kritiken vi har sett denna vecka en förändring i tonen? Eller kommer motståndet mot politikerprivilegier att rinna ut i sanden vid nästa maktskifte?

Analys: Artikeln diskuterar hur politiker i Bergen har beviljat sig själva höga löner och privilegier samtidigt som de skär ner på kommunens tjänster. Det framhävs att det finns en oroande klyfta mellan politiker och vanligt folk, samt att det behövs politiker som fokuserar på att fatta bra beslut för alla medborgare. Genom att granska politikernas handlingar och beslut kan medborgarna få en inblick i hur deras skattepengar används och hur det påverkar deras vardag och ekonomi. Det betonas att det är viktigt att vara medveten om politikernas agerande och att vara engagerad i samhällsfrågor för att säkerställa en rättvis och transparent politik.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version