Israel påbörjar små inbrytningar över gränsen för att utplåna Hizbollah-positioner – amerikanska källor avslöjar planerna

Israel har förberett sig för möjlig invasion av Libanon för att utrota terrorinfrastruktur som hotar gränssamhällen. USA var inte nöjda med bristen på förvarning om attacken mot Hizbollahs högste ledare och har försäkrat sitt stöd för Israels rätt till självförsvar.

Iran har begärt ett krismöte med FN:s säkerhetsråd efter att en iransk general dödades i Israels attack mot Hizbollah. Den iranske FN-ambassadören varnar Israel från att angripa iranska beskickningar och betonar Irans beredskap att försvara sina säkerhetsintressen.

Israels militärchef hotar alla som hotar landet, med stöd från premiärministern Netanyahu. Israels armé har genomfört attacker mot mål i Libanon under natten mot söndagen för att eliminera terrorinfrastruktur.

Analyserat och förenklat kan detta innebära ökad spänning i Mellanöstern vilket kan påverka stabiliteten i regionen och potentiellt leda till ekonomiska konsekvenser globalt. Det är viktigt att följa utvecklingen för att förstå hur detta kan påverka marknader och investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version