I Astrid Lindgrens sagor finns ofta ensamma barn som får sällskap av fantasifigurer, vilket öppnar upp för en värld där det omöjliga blir möjligt. Nu har den underbara berättelsen "I Skymningslandet" förvandlats till scenkonst på Dockteatern Tittut för barn mellan 3-7 år.

Göran ligger sjuk i sängen och funderar på om han någonsin kommer att bli frisk. Men när skymningen faller kommer Herr Liljonkvast på besök genom fönstret. Tillsammans flyger de ut över Stockholm, där Göran får köra spårvagn och möta Skymningsfolket på Skansen. I Skymningslandet gäller andra lagar än i den tråkiga sjukstugan, där allt är möjligt enligt Herr Liljonkvast.

Analys:
Denna berättelse påminner oss om vikten av att inte låta vardagens begränsningar hindra oss från att drömma stort och tro på det omöjliga. Genom att använda fantasin och kreativiteten kan vi skapa en värld där allt är möjligt, precis som Göran upplever i Skymningslandet. Det är en påminnelse om att ibland behöver vi släppa taget om verkligheten och låta oss själva drömma fritt för att kunna uppnå det vi inte trodde var möjligt.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version