Real Madrid tar ledningen i Madridderbyt – Atlético-fansen reagerar våldsamt

Kort efter att Real Madrid tagit ledningen med 1–0 avbröts Madridderbyt. Atlético-fansen hade kastat in föremål mot Thibaut Courtois. Experten Marcelo Fernandez berättar om den ovanliga händelsen.

Madridderbyt var länge händelsefattigt. Den skadade storstjärnan Kylian Mbappé stoppades från att befinna sig på Wanda Metropolitano på grund av säkerhetsskäl. När Real Madrids försvarare Eder Militao gjorde 1–0 i 64:e minuten med en drömträff – uppstod stort missnöje bland Atlético-fansen.

Tändare och andra föremål kastades in på planen, bland annat en stor vit påse med oklart innehåll. Domaren Mateo Busquets valde att plocka av samtliga spelare från planen. Samtidigt var Diego Simeone och flera Atlético-spelare framme vid ena kortsidan och försökte lugna sina fans.

Expertens kommentar:

Att spelarna plockas av planen tillhör inte vanligheterna i Spanien. Marcelo Fernandez kommenterar: ”Det är första gången jag varit med om det här. Då har vi ändå sett att det kastats in grishuvuden på planen bland annat.”

Enligt TV4Play meddelade man på arenan att matchen definitivt skulle brytas om det kastas in föremål en gång till. Matchen påbörjades igen efter cirka 20 minuters uppehåll.