Simon Strand: Gjorde det för alla Bajare

Ett storbråk utbröt på plan efter Stockholmsderbyt. Då fick både Mads Thychosen och Simon Strand rött kort. – Det jag gjorde var för alla Bajare, säger Strand.

Det blev stökigt efter slutsignalen i söndagens derby. Ett tiotal spelare fick skiljas åt efter att Hammarbys Simon Strand konfronterat AIK-försvararen Mads Thychosen. Thychosen såg ut att fira segern framför Hammarbys supportrar – vilket fick Strand att rusa fram till dansken och dela ut en knuff.

Flera spelare från båda lagen blandade sig snabbt i bråket. Både Thychosen och Strand fick rött kort. – Jag accepterar inte att han firar framför våra supportrar. Det jag gjorde var för alla Bajare. Det var Thychosen. Jag gjorde det för mina supportrar. Jag tar det (röda kortet) för laget, säger Simon Strand.

Hammarbyförsvararen ångrar inte sitt agerande. – Han stod och firade i tio sekunder framför vår supportrar och som sagt så accepterar jag inte det.

Hur reagerade du på att båda ni fick rött kort? – Det här röda är för mina supportrar. De ska inte fira framför våra supportrar. Då tar jag en för laget, så är det bara. Det var impulsivt.

AIK vann matchen med 1–0. John Guidetti avgjorde i 92:a minuten. Texten uppdateras!

Analys:
Artikeln handlar om en incident som inträffade under Stockholmsderbyt där Hammarbys Simon Strand och AIK-försvararen Mads Thychosen fick rött kort efter ett bråk på planen. Strand agerade för sina supportrar och ansåg att Thychosen inte skulle fira framför dem. Incidenten resulterade i en kontroversiell situation som påverkade matchens utfall. Det är viktigt att spelare behåller lugnet och respekten för varandra för att undvika liknande situationer i framtiden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version