Investeringar i vädermanipulation: Kan en borgmästare styra solen för att öka vinsterna?

Efter veckor av ihållande regn har en borgmästare i Normandie fått nog. Nu har han beordrat solen att titta fram, rapporterar AFP.

– Jag har aldrig varit med om något liknande väder i juli, dundrade Daniel Marrière, borgmästare i det lilla samhället Coulonces, och fortsatte:

– I går morse öste det ner, himlen var grå och man kunde knappt se vad man gjorde. Man behövde tända lampor inomhus.

Nu har han infört en lokal förordning som förbjuder regn från att falla under augusti, september och oktober.

Enligt den franska vädertjänsten Météo France regnade det dubbelt så mycket på sina håll i juni jämfört med vad det brukar göra.

Marrière uppmanar traktens kyrkoherdar att ”kommunicera med himlen” så att att regnförbudet kan infrias.

– Regnet ska upphöra och ersättas med skinande sol och en lätt bris, sa han.

Analys:
I denna artikel diskuteras en kontroversiell åtgärd av en borgmästare som försöker manipulera vädret för att förbättra förhållandena i sitt samhälle. Även om detta kan verka som ett drastiskt steg, kan det vara en intressant tankeväckare för investerare. Att förstå hur väderförhållanden påverkar olika branscher och marknader är avgörande för att fatta informerade investeringsbeslut. Detta exempel visar på hur oväntade händelser kan påverka ekonomin och skapa möjligheter eller risker för investerare. Det är viktigt att vara medveten om sådana faktorer och ha en flexibel investeringsstrategi för att kunna anpassa sig till förändringar på marknaden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version