Den amerikanska centralbanken höjer räntorna för att motverka höga inflationen och pressa marknaden djupare ner i björnmarknaden. När investerare letar efter säkra platser att placera sina pengar, är det klokt att överväga kontantrika företag som ger stadiga utdelningar. Sektorer som vanligtvis presterar bra i en sådan miljö inkluderar sjukvård, försvar, detaljhandel och mega-cap företag.

Indexet för utdelningsaristokrater är en bra plats att leta efter aktier som har höjt sina utbetalningar i minst 25 år i rad. Här är tre kontantrika, utdelningsbetalande aktier att överväga:

1. Target
Target har stadigt ökat sina utdelningar under de senaste 50 åren och erbjuder en direktavkastning på över 3%. Aktien har sjunkit i värde på grund av oron för minskade försäljningar och vinstmarginaler på grund av inflationen, men förväntas återgå till lönsamhet inom kort.

2. Abbott Laboratories
Abbott Laboratories är en tillverkare av medicinsk utrustning och generiska läkemedel med en diversifierad portfölj. Trots nedgången i år har företaget en ljus framtid med konsekventa kassaflöden och utdelningar.

3. Visa
Visa har fortsatt att öka sina utbetalningar trots den ekonomiska turbulensen och har en hållbar utbetalningsgrad på 22%. Företaget förväntas dra nytta av ökad resande och fritidsutgifter i framtiden.

Att investera i sådana kontantrika, utdelningsbetalande aktier kan ge en stabil inkomstström och långsiktig tillväxt för investerare, även under svåra ekonomiska tider.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version