Denna vecka är fokus på den amerikanska inflationssiffran som förväntas visa en fortsatt avkylning till 6,5% i årstakt. Valutamarknaden, framförallt USD, har haft en positiv utveckling sedan september, vilket har sammanfallit med en ökad aptit för risk på aktiemarknaderna, särskilt i Europa.

Trots den positiva utvecklingen börjar det nu synas tecken på svaghet i upptrenden för euron, med negativa divergenser på veckodiagrammet för EURUSD. Detta behöver inte nödvändigtvis betyda att EURUSD toppar nu, men det är en indikation på att trenden håller på att försvagas.

Det är möjligt att vi kommer att se en period av en starkare USD de kommande veckorna, vilket kan sammanfalla med en nedgång på börserna i februari efter en stark start på året.

Analys: Inflationssiffran från USA kan påverka marknaderna och valutakurserna, vilket i sin tur kan påverka investerare och deras finansiella beslut. Det är viktigt att vara medveten om dessa förändringar och vara beredd att anpassa sin strategi för att skydda och maximera sina investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version