Den amerikanska dollarn har stärkts avsevärt de senaste månaderna på grund av ökade räntor i USA och signaler från Fed om kommande räntehöjningar. Men nu har dollarns framsteg avstannat och en trendvändning kan vara på gång när euron blir starkare.

Tekniska diagrammet visar ett oroande vändningsmönster, kallat en trippeltopp.

Dollarns svaghet beror på den senaste uppgången i räntorna i hela Europa. Investeerare börjar prissätta risken för att ECB kommer att höja räntorna i år, vilket har lett till en betydande återhämtning i euron gentemot dollarn. Detta har pressat dollarn mot euron och om dollarindexet går under 97,75 kan det resultera i ett större fall, särskilt mot euron.

En nedgång till stödnivån runt 96,30 skulle utmana den långsiktiga uppåtgående trenden för dollarn, vilket skulle vara problematiskt för valutan. Det skulle signalera en ytterligare nedgång i indexet och vara ett stort slag för Fed och deras kamp mot inflationen.

En indikation på Fed’s planer kan komma den 6 april när FOMC-protokollet från marsmötet släpps. Det kan ge investerare en inblick i Fed’s framtida agerande och påverka dollarns riktning.

De kommande dagarna blir avgörande för dollarn och en betydande nedgång kan vara kostsam. Det är viktigt att hålla ett öga på dollarns utveckling och Fed’s beslut för att förstå konsekvenserna för enskilda investeringar och ekonomin i stort.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version