EG avbryter budet på Carasent – Aksjekursen stiger!

Det Oslo Børs-noterte selskapet EG har bestemt seg for å ikke lenger kjøpe Carasent, et IT-selskap som spesialiserer seg på skybaserte løsninger. Dette ble kunngjort etter at Børsen stengte torsdag, og aksjekursen til Carasent har steget kraftig etter oppkjøpsinteressen ble kjent i april.

EG vurderte å by 20 kroner per aksje, totalt 1,4 milliarder kroner, men møtte motstand fra andre aksjonærer. Største eier Acapital Cara Holdco var positiv til budet, men oppkjøpsfondet Vitruvian Partners, med en andel på 16,6 prosent, var blant de som ikke var interessert i å godta budet.

Analyse:
Denne nyheten viser hvordan beslutninger i selskaper kan påvirke aksjekursen og investorenes interesser. Det er viktig for investorer å følge med på slike hendelser, da de kan ha direkte innvirkning på deres investeringer og økonomi. I dette tilfellet har avslaget på budet fra EG ført til en økning i aksjekursen til Carasent, noe som viser hvor viktig det er å være oppmerksom på markedets reaksjoner og selskapenes strategier.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version