Ishares Lithium & Battery Producers UCITS ETF USD (Acc) ger exponering mot litium och batteriindustrin

Ishares Lithium & Battery Producers UCITS ETF USD (Acc) med ISIN IE000WDG5795, försöker följa STOXX Global Lithium and Battery Producers-index. STOXX Global Lithium and Battery Producers index spårar de största företagen i världen som är aktiva inom prospektering och brytning av litium eller produktion av litiumbatterier.

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,55 procent p.a. Ishares Lithium & Battery Producers UCITS ETF USD (Acc) är den enda ETF som följer STOXX Global Lithium and Battery Producers index. ETFen replikerar det underliggande indexets prestanda genom samplingsteknik (köper ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna). Utdelningarna i ETFen ackumuleras och återinvesteras.

Denna ETF lanserades den 31 oktober 2023 och har sin hemvist i Irland.

Varför LITM?

– Ger exponering för litiumindustrins tema genom litiumgruvarbetare, tillverkare av föreningar och tillverkare av litiumbatterier
– Exponering för aktierelaterade värdepapper från kvalificerade utvecklade och tillväxtmarknader litiumindustrin temaföretag
– Syftar till att utesluta företag som klassificerats som icke-kompatibla av Sustainalytics Global Standards Screening (GSS), som tillhandahåller en bedömning av ett företags påverkan på intressenter och i vilken utsträckning ett företag orsakar, bidrar till eller är kopplat till brott mot internationella normer och standarder.

Investeringsmål

Fondens mål är att ge investerare en totalavkastning, med hänsyn till både kapital- och inkomstavkastning, vilket återspeglar avkastningen från STOXX Global Lithium and Battery Producers Index.

Handla LITM ETF

Ishares Lithium & Battery Producers UCITS ETF USD (Acc) (LITM ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på Euronext Amsterdam. Euronext Amsterdam är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

– Euronext Amsterdam
– Valuta: USD
– Kortnamn: LITM

Största innehav

– TDK CORP (Informationsteknologi) – 12.74%
– ALBEMARLE CORP (Materials) – 8.09%
– PILBARA MINERALS LTD (Materials) – 6.81%
– CONTEMPORARY AMPEREX TECHNOLOGY LT (Industri) – 6.49%
– SONY GROUP CORP (Sällansköpsvaror) – 5.95%
– PANASONIC HOLDINGS CORP (Sällansköpsvaror) – 5.28%
– LG ENERGY SOLUTION LTD (Industri) – 5.15%
– SAMSUNG SDI LTD (Informationsteknologi) – 4.68%
– SOCIEDAD QUIMICA Y MINERA DE CHILE (Industri) – 4.13%
– ALLKEM LTD (Materials) – 3.35%

Innehav kan komma att förändras

Analyserad och nedbruten för dig:

Ishares Lithium & Battery Producers UCITS ETF USD (Acc) är en börshandlad fond som ger investerare exponering mot litium- och batteriindustrin. Genom att följa STOXX Global Lithium and Battery Producers-indexet, ger fonden investerare möjlighet att dra nytta av tillväxten inom detta tema. Med en rimlig total kostnad och en diversifierad portfölj av stora företag inom sektorn, kan investerare förvänta sig en potentiell avkastning som återspeglar indexets prestanda. Fondens fokus på hållbarhet och uteslutning av icke-kompatibla företag gör den också till ett etiskt val för investerare som vill investera med hänsyn till ESG-kriterier. Med möjligheten att handlas på Euronext Amsterdam via DEGIRO, erbjuder fonden en tillgänglighet som inte alla svenska banker och nätmäklare har. Genom att diversifiera portföljen över olika sektorer och geografier, kan investerare dra nytta av potentialen till tillväxt inom litium- och batteriindustrin, samtidigt som de sprider risken över flera tillgångar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version