Så var det att jobba med Hollywoodstjärnorna i filmdebuten ”Mother, coach”

Få i Sverige vet vem filmregissören Niclas Larsson är. Men till sin bioaktuella debutfilm ”Mother, coach” fick han med många Hollywoodstjärnor, med Ewan McGregor i spetsen. – Jag kunde inte erbjuda några stora pengar, men han tyckte det var ett spännande manus, säger Niclas.

Niclas Larsson började som barnskådespelare i filmer och tv-serier, men upptäckte snabbt att det var roligare bakom kulisserna. Att regissera. Som 18-åring fick han jobb på ett produktionsbolag i Stockholm. Började göra kort- och reklamfilmer. Det var så Spike Jonze, ett stort namn i amerikanska filmbranschen, fick upp ögonen för Niclas. Han flyttade till Los Angeles. Började en filmutbildning som han hoppade av efter några månader.

– Jag var där på stipendium. Ville göra film. Men de andra var privilegierade kids som mest ville festa och röka weed. Det var inget för mig.

– Spike Jonze har hjälpt mig jättemycket att få in en fot i branschen.

Framtidsplaner?

– Jag vill göra fler amerikanska filmer. Jag har skrivit två manus. Ett är väldigt ambitiöst, så jag börjar nog med det enkla. Jag kan inte tänka mig något värre än att det går tre år utan att få göra en ny film.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version