ABG Sundal Collier: Resultatdobling sender aksjen til himmels

Bilde: Gisle Oddstad / VG / NTB

Publisert: I dag 09:00
Oppdatert for mindre enn 20 minutter siden

Saken oppdateres gjennom handelsdagen.

Hovedindeksen på Oslo Børs stiger 0,19 prosent rundt lunsjtider på ukens siste handelsdag. Torsdag endte på sin side med en nedgang på 0,17 prosent, hvor Norwegian-aksjen stupte.

Slik går det for et knippe av de mest omsatte aksjene:
– Equinor faller 0,34 prosent
– Norwegian er opp 1,59 prosent
– DNB stiger 0,05 prosent
– Yara er ned 1,66 prosent
– Norsk Hydro stiger 0,59 prosent

Oljeprisen er ned omtrent en halv prosent siden midnatt. Et fat nordsjøolje (brent spot) handles for 87,07 dollar fatet ved åpning på Børsen.

ABG skyter opp etter kvartalsbedring

Det børsnoterte meglerhuset ABG Sundal Collier legger frem resultatene for andre kvartal fredag. Der fremgår det at resultat før skatt endte på 118 millioner kroner, opp fra 51 millioner kroner samme periode foregående år.

Omsetningen landet på 510 millioner kroner, en betydelig økning fra 379 millioner kroner i andre kvartal 2023. Det er særlig innen «corporate finance» at inntektene har økt.

Bilde: Terje Pedersen

Meglerhusenes inntekter kommer fra tjenester som inkluderer rådgivning, børsnoteringer, innhenting av kapital, utstedelse av obligasjoner, analyse og meglingstjenester.

Toppsjef Jonas Ström sier i meldingen at ABG har hatt en økning i inntekter fra fusjoner og oppkjøp, og selskapet ser også en økende etterspørsel fra kredittinvestorer.

Aksjen stiger 5,0 prosent.

EAM Solar får ikke erstatning i ankedomstol

Solenergiselskapet EAM Solar var i en ankesak i Italia ansett som offer for svindel av Marco Giorgi og Igor Akhmerov. Nå har ankedomstolen i Milano frikjent de tiltalte, ifølge en melding fredag morgen.

Ankedomstolen har også opphevet den sivile erstatningsansvar som ble idømt de tiltalte i tingretten i 2019. EAM Solar undersøker nå, sammen med sine juridiske rådgivere, en mulig anke til Høyesterett.

Aksjen stuper 72,49 prosent.

Analyse:
I dag har vi sett en betydelig økning i verdien av ABG Sundal Collier-aksjen etter at selskapet kunngjorde en imponerende resultatdobling i andre kvartal. Dette viser en sunn vekst og økende etterspørsel etter selskapets tjenester innen corporate finance. På den andre siden har EAM Solar opplevd en kraftig nedgang etter at ankedomstolen i Milano frikjente de tiltalte i en svindelsak. Dette viser en usikkerhet rundt selskapets fremtid og kan påvirke investorenes tillit. Det er viktig å ha en grundig forståelse av selskapenes resultater og juridiske situasjoner for å kunne ta informerte investeringsbeslutninger.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version