Investera i ditt framtida genom att höja åldersgränsen på sociala medier

Vad är det sista du gör innan du somnar? Lyssnar på en podcast kanske? Spelar meningslösa mobilspel tills du somnar. Skrollar på Tiktok och ger olyckliga gillanden i halvsovande tillstånd.

Alla sömneksperter någonsin vrider sig störda i sängen. De har ju gett oss samma råd i ett decennium: Du ska inte titta på telefonen en lång stund innan du somnar. Och du ska lägga den ifrån dig utanför sovrummet. Men finns det någon som faktiskt gör det?

För väldigt många av oss är skärmen med överallt, även in i sömnen. Statsminister Jonas Gahr Støre, förmodligen själv aktiv på mobilen, har i sommar lovat det norska folket att hjälpa dem att vara stränga föräldrar.

Han vill införa en absolut åldersgräns för sociala medier, med elektronisk identifiering. Snart kanske du måste ha bank-ID för att kunna använda Tiktok och Snapchat. Detta kommer ovanpå regeringens nationella rekommendation om mobilförbud i norska skolor.

Arbetarpartiet, och nu Støre själv, har blivit 90-talsföräldern som trots dina vilda protester stängde av TV:n och sa att du skulle få fyrkantiga ögon om du tittade mer. Lögner och bedrägeri, självklart. Det vet vi nu. 90-talsversionen av oss skulle bara ha vetat hur mycket skärm-tid vi hade framför oss.

Summering och analys: Investera i din hälsa genom att minska din skärmtid och införa stränga regler för dig själv och dina barn när det gäller användningen av sociala medier. Det kan påverka din sömn, stressnivå, koncentration och allmänna hälsa positivt. Följ råden från experterna och se till att mobilen inte tar över ditt liv. Det kan vara svårt att sätta gränser för sig själv, men det är viktigt för att må bra på lång sikt.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version