Joe Biden avslöjar sin sjukdom under den senaste debatten mot Donald Trump. Samtidigt vägrar den sittande presidenten att genomgå en oberoende hälsoundersökning.

Intervjun avslöjades i en intervju sänd av ABC News på fredagskvällen. Intervjun genomfördes av George Stephanopoulos.

– Jag är övertygad om att jag är den mest kvalificerade personen att besegra Donald Trump, säger Biden.

I intervjun säger den 81-årige presidenten att han hade en kraftig förkylning och mådde fruktansvärt dåligt under debatten mot Donald Trump nyligen.

Samtidigt betonar han att det inte finns några indikationer på en allvarlig sjukdom. Tidigare har Biden förklarat sin debattinsats med omfattande resor dagarna före.

– Jag var helt utmattad. Jag lyssnade inte på mina instinkter när det gällde förberedelser. Det var en dålig kväll, säger Biden i intervjun med ABC:s George Stephanopoulos.

Han berättar vidare att han testades för att ta reda på om han hade en infektion.

– Det hade jag inte. Jag hade bara en riktigt kraftig förkylning, säger Biden, som inte vill skylla på någon annan än sig själv.

I intervjun avvisar presidenten gång på gång att han ska genomgå en oberoende medicinsk undersökning för att visa väljarna att han är kapabel att sitta en ny period.

– Jag tar en kognitiv test varje dag, säger Biden, med hänvisning till de uppgifter han möter dagligen i sitt krävande jobb.

Han förnekar att han är försvagad och säger att han fortfarande är i god form. Enligt Biden gör hans personliga läkare löpande bedömningar, och han hävdar att de inte tvekar att informera om något är fel.

Fredagen avslöjade Mike Quigley att han uppmanar Joe Biden att dra sig ur höstens presidentvalskampanj. Han är den fjärde demokraten i Representanthuset som säger det.

– Vi är dig största tacksamhet skyldiga. Det enda du kan göra nu för att försegla det för alltid och förhindra total katastrof är att dra dig tillbaka och låta någon annan ta över, säger Quigley till MSNBC.

Tidigare har de demokratiska representanterna Lloyd Doggett, Raul Grijalva och Seth Moulton uppmanat Biden att dra sig ur presidentvalet.

I ABC-intervjun frågas Biden om han skulle dra sig ur presidentvalskampanjen om partikamrater i kongressen anser att det förstör Demokraternas chanser till omval.

– Om den allsmäktige Guden kommer och säger det, kanske jag gör det, svarar Biden.

Guvernören i Massachusetts, Maura Healey, uppmanade också sin partikamrat Biden att noggrant överväga om han är deras bästa hopp att besegra Donald Trump.

– Den bästa vägen framåt just nu är det presidenten som måste fatta ett beslut om. I de kommande dagarna ber jag honom enträget att lyssna på det amerikanska folket och noga överväga om han är vårt bästa hopp att besegra Donald Trump, säger guvernör Maura Healey.

Healey var en av över 20 guvernörer som Biden mötte på onsdagen i ett försök att lugna dem efter den katastrofala TV-debatten mot Donald Trump.

En undersökning utförd för Reuters av Ipsos visar att en av tre demokrater vill att Biden ska dra sig ur kampanjen. Det avvisar han i intervjun.

– Vad ska Joe göra? Ska han fortsätta vara med i kampen. Ska han dra sig tillbaka? säger den sittande presidenten – innan han fortsätter:

– Jo, här är mitt svar: Jag kandiderar, och jag ska vinna igen.

Analys:
Joe Biden avslöjar sin sjukdom under debatten mot Donald Trump och vägrar genomgå en oberoende hälsoundersökning. Han betonar att han är kvalificerad att besegra Trump trots påstådd förkylning. Demokrater pressar honom att överväga att dra sig ur valet, men Biden avvisar detta och hävdar att han är redo att fortsätta kampen. Det finns en splittring inom partiet om Bidens fortsatta kandidatur, men en majoritet av demokraterna stödjer honom. Biden avslutar med att säga att han kommer att fortsätta kandidera och att han ska vinna igen.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version