Rykande färska nyheter och återvändande favoriter i juni, juli, augusti

Publicerad 2024-07-03 10.19

Drakar, alver, jedimästare, superhjältar och en hjortpojke. Kockar, karateproffs och Karl Lagerfeld. Här är sommarens 30 hetaste tv-serier.

Star wars: The acolyte
Senaste nytt från det hela tiden växande ”Star wars”-imperiet på Disney+. I ”The acolyte”, som utspelar sig ungefär 100 år före ”Star wars: Episod 1 – Det mörka hotet”, spelar ”Squid game”-stjärnan Lee Jung-jae en respekterad jedimästare som utreder en serie chockerande brott. Amandla Stenberg spelar dubbla roller som tvillingssystrar.
Disney+, 5 juni

Sweet Tooth
Det DC Comics-baserade postapokalyptiska fantasydramat ”Sweet Tooth” avslutas med en tredje säsong. Om en värld där ett virus har dödat större delen av den mänskliga befolkningen, och ”hybridbarn” som delar kroppsdelar och kännetecken med olika sorters djur har börjat födas. Med Christian Convery som hjortpojken Gus, alias Sweet Tooth.
Netflix, 6 juni

The tattooist of Auschwitz
En adaptation av Heather Morris bok ”Tatueraren i Auschwitz” från 2018 om Auschwitz-överlevaren Lale Sokolov, som skickades till Auschwitz 1942, fick i uppgift att tatuera in nummer på de andra fångarnas armar, och förälskade sig i en av kvinnorna han tatuerade. Jonah Hauer-King spelar den yngre Sokolov och Harvey Keitel den äldre.
Skyshowtime, 7 juni

Becoming Karl Lagerfeld
Ett biografiskt franskt drama om den tyska modedesignern Karl Lagerfelds väg till att bli en av storfräsarna i den parisiska haute couture-världen. Med Daniel Brühl i huvudrollen.
Disney+, 7 juni

Presumed innocent
1990 blev Scott Turows juridiska thriller ”Presumed innocent”, om en åklagare som blir misstänkt för mordet på en kollega, film med Harrison Ford. Och nu har den blivit tv-serie med Jake Gyllenhaal. Av välmeriterade David E Kelley.
Apple TV+, 12 juni

Under the bridge
Ett true crime-drama om det uppmärksammade mordet på den 14-åriga kanadensiska flickan Reena Virk, som misshandlades och dödades av en grupp tonåringar 1997. Med Lily Gladstone, Archie Panjabi och Riley Keough.
Disney+, 12 juni

Nautilus – kapten Nemos äventyr
Ett äventyrsdrama som är en sorts prequel till Jules Vernes klassiker ”En världsomsegling under havet” från 1870, och ger oss kapten Nemos bakgrundshistoria. Huvudrollen spelas av Shazad Latif.
SVT Play, 12 juni

Familjen Bridgerton
I den tredje säsongen av Netflix kostym-vrålsuccé om 1800-talsfamiljen Bridgerton fokuseras det på romansen mellan den tredje sonen Colin (Luke Newton) och grannen, tillika den hemliga skvallerskribenten, Penelope Featherington (Nicola Coughlan). I maj kom de fyra första avsnitten och i juni kommer resterande fyra.
Netflix, 13 juni

The Boys
Eric Kripkes våldsamma och våldsamt hyllade satiriska superhjälteserie kommer tillbaka med en fjärde säsong. Nu med Jeffrey Dean Morgan på rollistan.
Prime Video, 13 juni

House of the dragon
En andra säsong av George RR Martins och Ryan Condals ”Game of thrones”-prequel om huset Targaryens sönderfall och interna stridigheter. Vem ska sitta på tronen; kung Aegon (Tom Glynn-Carney) eller drottning Rhaenyra (Emma D’Arcy)?
Max, 17 juni

Land of women
Dramakomedi med Eva Longoria som en New York-fru som rymmer till en charmig liten vinstad i norra Spanien med sin åldrande mamma och sin tonårsdotter när det visar sig att hennes man har satt familjen i skiten och nu är skyldig farliga människor pengar. Men hur länge kan de hålla sina identiteter hemliga? En tvåspråkig serie vars spanska titel är ”Tierra de mujeres”.
Apple TV+, 26 juni

My lady Jane
En ”radikal omtolkning” av historien om Jane Grey, som tekniskt sett var engelsk regent som 16-åring i nio dagar 1553, tills hon dömdes till döden. Med bland andra Anna Chancellor, Rob Brydon, Dominic Cooper och Jim Broadbent.
Prime Video, 27 juni

Cobra Kai
Ralph Macchio och William Zabka är tillbaka som äldre varianter av sina gamla ”Karate kid”-karaktärer Daniel LaRusso och Johnny Lawrence i en sjätte säsong av den här fiffiga och lyckade uppföljarserien, som började sitt liv på Youtube men sedan flyttade till Netflix. Den här säsongen, som blir seriens sista, består av 15 avsnitt uppdelade på tre släpp, med det första i juli, det andra i november och det tredje först nästa år.
Netflix, 18 juli

Blue lights
En hyllad brittisk polisserie som utspelar sig på Nordirland och i sin första säsong kretsar kring tre gröna poliser och de mer erfarna kollegor som lär dem yrket på en pressad polisstation i Belfast. Det finns även en andra säsong som utspelar sig ett år senare, och både en tredje och en fjärde är på gång.
TV4 Play, 10 juli

Familjen Andersson
Liv Mjönes, Filip Berg och barnskådespelarna Olle Einarsson, Laura Lindkvist och Folke Axelsson Schulman är tillbaka som Karin, Rudolf, Sune, Anna och Håkan i en andra säsong av den här familjeserien som är fritt baserad på Anders Jacobssons och Sören Olssons böcker. Medverkar den här gången gör också Ellen Bergström, Hampus Nessvold och Christina Schollin.
SVT Play, 12 juli

Blackshore
Kriminalserier från de brittiska öarna är en stapelvara i SVT varje sommar, och i år får vi nya säsonger av ”Grace”, ”The bay”, ”Ett fall för Vera”, ”Tyst vittne” och naturligtvis ”Morden i Midsomer”. Och vi får även denna nyhet från Irland, om en polis (Lisa Dwan) med ett mörkt förflutet, som blir skickad till sin hemstad där hon blir inblandad i en mordutredning.
SVT Play, 13 juli

The Bear
Christopher Storers stressiga restaurangdrama ”The Bear”, som har blivit en favorit för många, kommer tillbaka med en efterlängtad tredje säsong. Och den här gången siktar

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version