Svenska stylist Jonas Hallberg och vännen Irving rånades under pistolhot i Mexiko

Stylisten Jonas Hallberg och hans vän har blivit rånade under pistolhot i Mexiko. Det skriver TV-profilen i ett inlägg på Instagram. ”Jag kunde ha blivit mördad för 150 kronor,” skriver han i en kommentar till Aftonbladet.

Svenska stylisten Jonas Hallberg och hans vän blev rånade under pistolhot i delstaten Tabasco i Mexiko. 250 pesos (cirka 150 SEK) togs från dem framför en polisbil som inte ingrep. Händelsen har skakat Hallberg, som har bott i Mexiko i sju år och tidigare inte blivit utsatt för några liknande incidenter.

Under pistolhot har den svenska stylisten Jonas Hallberg, 53, och hans vän Irving blivit rånade i mexikanska delstaten Tabasco. Händelsen inträffade i torsdags, i samband med att Jonas rest runt i området med sin vän, för att fira sin födelsedag. Men deras resa tog en obehaglig vändning när tre personer på två motorcyklar stannade dem.

I ett inlägg på Instagram beskriver Jonas händelsen. ”De hoppade av och ena killen “the boss” stod med armarna i kors”, skriver Jonas Hallberg på sin Instagram, och fortsätter: ”Förklarade med min lilla spanska med darrig röst, var livrädd, att jag var turist, bor i Playa del Carmen och är svensk. Samtidigt visar en annan kille en pistol för Irving”.

Irving bröt ihop under pistolhotet. Vännerna blev inmatade i en gränd där de tvingades tömma sina fickor på kontanter. Totalt 250 pesos, omkring 150 kronor, fick rånarna med sig innan de lämnade platsen. ”De tog pengarna mitt framför en polisbil som såg allt. Utan att de gör ett jävla skit!”, skriver Jonas i inlägget.

När Aftonbladet kommer i kontakt med Jonas Hallberg är han hemma i Playa del Carmen med sina hundar Foxi och Chic. Han berättar att de mår bra under omständigheterna, men att både han och vännen Irving är skakade av händelserna. Stylisten Hallberg misstänker att det kan ha varit hans utseende som fick rånarna att rikta in sig på just dem. ”Det var säkert min look. Tatueringar, rakat huvud, solglasögon etc. Vi kunde blivit skjutna för 150 kronor”, skriver stylisten till Aftonbladet.

För Jonas, som bott i Mexiko i cirka sju år, är det här första gången något sånt händer honom. Han har vänner som blivit rånade, men själv har han klarat sig undan. Fram tills nu. ”Jag tänkte snabbt: ska jag dö nu? Räddningen var nog att Irving bröt ihop. Samt att han är från stan. De blev skärrade, det märktes”, skriver han till Aftonbladet. Men han tycker inte att händelsen är representativ för sitt nya hemland. ”Det är mestadels underbara människor med stora hjärtan. Men man får inte heller glömma bort Kartellen och ”Narcos”. De styr. Inte myndigheter eller polis. Sorligt men sant”.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version