Djurgården tar ledningen med ett baklängesmål efter att IFK Norrköping missar en straff

IFK Norrköping får inte med sig en straff. Minuten senare tar Djurgården ledningen. Jag tycker att det är straff, säger Christoffer Nyman i Max sändning. IFK Norrköpings mardrömsminuter började i den elfte minuten. Christoffer Nyman stick iväg med bollen och avancerade in i straffområdet. Då föll han i en duell med Jacob Une Larsson och Nyman och Co ropade på straff. Men domaren Joakim Östling valde att fria. Jag är förbi och får en liten knuff efteråt. Han (domaren) tyckte väl att vi var bredvid varandra. Jag tycker att det är straff, säger Nyman.

Une Larsson är av en annan åsikt: Lika naturligt som han tycker att det är straff tycker jag att det inte ska vara straff. Det är upp till domaren att bedöma men jag tycker att han söker den när jag knuffar honom på axeln och då kommer själva kollisionen efter det. Jag får väl vara glad att han inte dömer straff och vi leder med 1–0, säger Djurgårdsbacken. På X rasade den tidigare IFK Göteborg-profilen Tobias Hysén. ”VAR ska inte behövas för att en heltidsanställd domare ska ge Nyman straff. Tar man inte den, så förtjänar man inte att få vara med överhuvudtaget”, skriver han.

Mål direkt efter

Minuten senare hade Djurgården gjort mål. Tokmac Nguen nickade fram en fristående Deniz Hümmet som med pannan skickade in ledningsmålet. Det är ett väldigt vackert fotbollsmål. Det kan ha varit offside också. Samtidigt får man inte släppa på det sättet som Norrköpings försvarslinje gör, säger Max expert Johan Arneng. Djurgården hade ledningen med 1–0 i paus. Matchen pågår – följ den här!