Ryssland anföll Ukraina med massiva attacker – 20 döda och 50 skadade

I en serie attacker mot flera städer i Ukraina, inklusive huvudstaden Kiev, har Ryssland orsakat död och förstörelse. Enligt ukrainska myndigheter har 20 personer dött och 50 skadats i de brutala attackerna. Bilder från platsen visar förödelsen och det kaos som råder i området.

Attackerna riktades bland annat mot ett av landets största barnsjukhus, vilket beskrivs som ett av de värsta anfallen mot huvudstaden under kriget som pågått i två år. Räddningsarbetare kämpar för att rädda människor ur bråten och situationen beskrivs som kaosartad.

President Zelenskyj har kallat attackerna för terror och menar att civilbefolkningen terroriseras för att tvingas till underkastelse. Minst tio explosioner har rapporterats i Kiev, med dödsfall och skador på bostadshus. Liknande attacker har även inträffat i andra städer, där människor har förlorat livet och skadats allvarligt.

Den andra attacken utfördes med hypersoniska robotar och har skapat stor förödelse och lidande för befolkningen i Ukraina. Situationen är akut och det internationella samfundet fördömer Rysslands agerande. Det är en påminnelse om det våld och lidande som kriget för med sig, och det är viktigt att stå enade mot sådana attacker och brott mot mänskligheten.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version