Elin Rubensson tillbaka i damlandslaget inför EM-kvalet

Elin Rubensson, 31 år, är tillbaka i damlandslaget inför de kommande EM-kvalmatcherna mot Frankrike och England. Efter att ha varit en av Sveriges viktigaste spelare under sommarens VM har hon drabbats av skador som har påverkat hennes speltid. Trots att hon nu är tillbaka i truppen är det osäkert om hon kommer kunna spela. Förbundskapten Peter Gerhardsson ser henne som en viktig spelare för laget, även om hon kanske inte kan spela hela matcherna. Sverige möter Frankrike den 12 juli i Dijon och England den 16 juli på Gamla Ullevi.

Rubensson själv kämpar med att komma tillbaka till sin bästa form och känner sig frustrerad över skadeproblemen som har förföljt henne det senaste året. Trots detta är hennes mål att spela landskamper och bidra till lagets framgång.

I EM-kvalet är det tätt i toppen av Sveriges grupp, där Frankrike leder med 9 poäng följt av Sverige och England med 7 poäng vardera. De kommande matcherna kommer vara avgörande för vilka lag som går vidare till EM. Ettan och tvåan direktkvalificerar sig medan trean och fyran måste spela playoff i höst för en chans att gå vidare.

Det är en spännande tid för svensk damfotboll och Elin Rubenssons återkomst i landslaget kan vara avgörande för lagets framgång. Att följa hennes resa tillbaka till formen som en “maskin” kommer vara intressant för fotbollsälskare och investerare som följer sportmarknaden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version