Investera i din hygien: Varför nagelfilning offentligt kan påverka din hälsa och ditt intryck

Fråga: Jag har fler än en gång, senast på Kungliga Operan, stött på damer som filar naglarna ute i offentligheten. Och nu pratar vi inte om att fila bort en liten flisa eller flik. Det rör sig snarare om total nagelvård. Ritsch ratsch – varenda nagel på båda händerna filas.

Inte bara att det låter och stör. Jag anser det vara direkt motbjudande att behöva sitta i dammet från någon annans naglar. Tänker på bakterier och annat som antagligen sitter under naglarna och som sedan flyger fritt i vårt, för tillfället, gemensamma utrymme.

Jag har även stött på detta på flygplan, tåg och ja, nu senast, under en operaföreställning!

Jag anser att nagelfilande är en hygienhandling som genomförs i badrummet (eller vart man nu vill, hemma hos sig själv). Har jag fel?

/Känslig?

Analys:
Att fila naglarna offentligt kan inte bara vara störande för omgivningen, det kan också ha negativa konsekvenser för din hälsa och ditt intryck på andra. Genom att investera i din hygien och vara medveten om hur dina handlingar påverkar din omgivning kan du undvika att sprida bakterier och skapa en mer respektfull miljö för alla. Tänk på att vissa handlingar, som att fila naglarna offentligt, kanske inte är lämpliga i gemensamma utrymmen och att det är viktigt att visa hänsyn mot enskilda individers gränser och komfort. Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan du bidra till en mer hälsosam och positiv miljö för alla.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version