Vägarbete på E4 utanför Nyköping orsakar kaos: Trafikverket backar och ändrar till nattarbete

Under gårdagen drabbades bilister av kilometerlånga köer på E4 utanför Nyköping på grund av ett planerat vägarbete. Efter flera timmar av köer valde Trafikverket att ändra arbetet till nattetid resten av veckan för att minska påverkan på trafiken. Vice ordförande Bjarne Ringdahl från Seko är kritisk till beslutet och menar att nattarbete inte är hållbart i längden.

Ringdahl påpekar att nattarbete innebär risker för arbetarnas säkerhet, särskilt med tanke på drog- och alkoholpåverkade personer på vägarna under natten. Han är även bekymrad över att arga bilister kan utgöra hot mot vägarbetare. Trafikverket medger att det blev fel och att de nu ser över trafikläget och arbetssituationen inför framtida beslut om dag- eller nattarbete.

Analys: Det här inlägget handlar om de problem som uppstod vid ett vägarbete på E4 utanför Nyköping, vilket ledde till långa köer och frustration bland bilister. Beslutet att ändra arbetstiderna till nattetid väckte kritik från facket Seko, som menar att detta inte är hållbart för arbetarna i längden. Risken för arbetsskador och hot från bilister är oroande faktorer som behöver tas på allvar. Det är viktigt att Trafikverket och andra aktörer diskuterar och hittar bättre lösningar för att undvika liknande problem i framtiden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version