Nasdaq och S&P 500 fortsätter att stiga från rekordnivåer. På tisdag eftermiddag mötte Jerome Powell, chef för USA:s centralbank, senatets bankkommitté.

Bilden: Richard Drew / AP

Publicerad: För mindre än 2 timmar sedan
Uppdaterad nu precis

Artikeln uppdateras under handelsdagen…

Det har bara varit små rörelser på New York-börsen tidigt på handelsdagen.

Så här ser det ut runt klockan 16.30:

– Dow Jones industriindex faller med 0,36 procent.
– Teknologityngda Nasdaq stiger med 0,27 procent.
– Den breda indexen S&P 500 är upp 0,13 procent.

Måndagen steg både Nasdaq- och S&P 500-indexen till nya rekordnivåer. Nasdaq avslutade måndagen på 18 403,74 poäng, medan S&P 500 avslutade handelsdagen på 5 572,85 poäng.

S&P 500 har stigit till upprepade rekord den senaste tiden, drivet av en svalare arbetsmarknad och minskande inflation, vilket har ökat optimismen kring att Federal Reserve snart kommer att sänka räntan. Vissa är dock oroliga för att en korrigering är på gång och rekommenderar investerare att sprida risken.

Powell möter till hörande

På tisdag eftermiddag talar Jerome Powell inför senatets bankkommitté som en del av sitt halvårliga tal om penningpolitiken till kongressen. Förhoppningen är att Powell kommer att ge nya signaler om ekonomins utveckling och vägen framåt för räntepolitiken.

Under hörandet uttryckte Powell oro över att hålla räntan hög för länge kan skada den ekonomiska utvecklingen. Powell uttryckte att även om både ekonomin och arbetsmarknaden fortfarande är starka, så finns det tecken på avsvalning.

Powell sa också att att minska räntorna för tidigt eller för mycket kan bromsa eller vända utvecklingen när det gäller att bekämpa inflationen.

Analys:
I denna artikel beskrivs hur Nasdaq och S&P 500 fortsätter att stiga från tidigare rekordnivåer, medan Jerome Powell, chef för USA:s centralbank, ger sin syn på ekonomin och räntepolitiken inför senatens bankkommitté. Det finns en oro för en möjlig korrigering på marknaden, vilket får investerare att fundera på att sprida sin risk. Det är viktigt att vara medveten om dessa ekonomiska händelser och hur de kan påverka ens liv och ekonomi.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version