Angel Di Maria avslutar sin landslagskarriär efter Copa America-finalen

Argentina har nått ytterligare en final. Först var det Copa America-guldet 2021, sedan VM-guldet i Qatar och nu Copa America-final 2024. Då blev Angel Di Maria överväldigad av känslor när han bekräftade att finalen blir hans sista i den argentinska landslagströjan. Redan i oktober förra året hintade Di Maria att han skulle avsluta landslagskarriären efter Copa America för att kunna få ett drömavslut. Något som Lionel Messi lovade skulle bli verklighet.

Nio månader senare bekräftar alltså Di Maria att finalen blir hans sista. Han har gett sitt liv för den argentinska landslagströjan och känner att det är den perfekta tiden att säga adjö. Med 144 landskamper, 31 mål och 32 assist under 16 år är Di Maria landets fjärde mest framträdande spelare. Han kunde inte hålla tillbaka tårarna när han pratade om Lionel Messi och hur stolt han är över att ha nått finalen med laget.

Di Maria avslutar med att säga att flera spelare har försökt få honom att stanna, men han känner att beslutet är fattat. Han är tacksam mot alla som stöttat honom genom åren och är nöjd med sin prestation i landslagströjan. Nu är det dags för honom att säga adjö på söndag, i Copa America-finalen.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version